Home > Recepten

Minestrone 1

1 gesnipperde ui

1 fijngehakte wortel

1 courgette

50 gr ontbijtspek in blokjes

400 gr cannellini (blik)

400 gr tomaten (blik)

100 gr doperwten (diepvries)

100 gr aardappelen

30 gr boter

1 laurierblaadje

zout, zwarte peper

1 eetlepels majoraan

10 dl kippennbouillon

5 eetlepels Parmezaanse kaas



De cannellini kunt u desgewenst door witte bonen uit blik vervangen.
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de spekblokjes in een droge pan op laag vuur tot het vet uitsmelt.

Haal het spek uit de pan en houd het apart.

Doe de boter bij het spekvet en fruit de ui en de wortel 5 minuten op laag vuur.

Voeg de courgette, aardappel en doperwtjes toe en fruit die even mee.

Doe de bouillon, de majoraan, het laurierblad en de tomaten op sap erbij en laat de soep 30-40 minuten zachtjes koken tot de groenten gaar zijn.

Spoel de bonen uit blik in een zeef schoon en laat ze doorwarmen in de soep.

Breng op smaak met zout en peper en serveer met de geraspte kaas.