Home > Recepten

Zuppa di zucca (pompoensoep)

600 gr pompoen

1/2 liter kalfs- of rundvleesbouillon

2 eetlepels boter

4 lente-uitjes in dunne ringen

1/4 liter melk

2 eetlepels slagroom

2 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas

2 theelepels fijngesneden bieslook
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwijder de schil, de pitten en de draden van de pompoen, snijd het vruchtvlees in blokjes, kook de pompoen in de bouillon in 20-25 minuten gaar en pureer het pompoenmengsel.

Smelt de boter en bak de lente-ui hierin 3-4 minuten.

Voeg de pompoenmassa en de melk toe, breng de soep aan de kook en laat haar op zacht vuur ± 5 minuten koken.

Zeef de soep en schenk haar in kommen.

Verdeel de slagroom erover en bestrooi aan tafel met bieslook en kaas.