Home > Recepten

Vissoep van zoetwatervissen

1 1/2 kg zoetwatervis (snoek, zeelt of paling, maar absoluut geen karper)

50 gr ui

4 teentjes knoflook

1 stengel bleekselderij

1/2 bosje peterselie

1 literblik gepelde tomaten

300 gr kalmoes (snijbiet) of paksoi

4 eetlepels olie

1/8 liter witte wijn

1 laurierblaadje

zout, peper
  • Omschrijving recept: Soepen; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de vis schoon, was ze zorgvuldig onder de koude kraan, dep ze met keukenpapier droog en snijd ze in stukken.

Snipper de uien en knoflook.

Maak de bleekselderij schoon, was de stengel en snijd hem fijn.

Hak de peterselie.

Laat de tomaten uitlekken, snijd het vruchtvlees fijn en vang het vocht op.

Maak de kalmoes of paksoi schoon, was ze en snijd ze in repen.

Verhit De olie in een pan en laat de ui, knoflook, bleekselderij, kalmoes of paksoi (bladeren van savooiekool kan ook) en peterselie hierin zachtjes

bakken.

Voeg de tomaten toe en het geheel 10 minuten op een klein vuur laten stoven.

Wijn, opgevangen tomatensap en laurierblaadje toevoegen.

Op smaak brengen met zout en peper.

De stukken vis in de soep leggen en het geheel op een klein vuur 30 minuten laten trekken.

Serveren met geroosterd brood, dat wordt besprenkeld met olijfolie en bestrooid met zout en peper.