Home > Recepten

Crostini met kippenleverpastei

300 gr kippenlever

150 gr kippenmaagjes en -hartjes

100 gr ontbijtspek

50 gr Parmaham

300 gr verse worst

2 eetlepels olijfolie

50 gr gesnipperde ui

3 geperste teentjes knoflook

100 gr gesnipperde bleekselderij

3 fijngehakte ansjovisfilets

1 eetlepel fijngehakte kappertjes

1 theelepel jeneverbessen

1 eetlepel (verse) rozemarijnnaaldjes

1 schijf geschilde sinaasappel

1 schijf geschilde citroen

3 eetlepels rode wijn

50 gr boter

6-8 sneetjes wit casinobrood

peterselie en jeneverbessen voor de garnering
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was de kippenlevertjes, -maagjes en -hartjes zorgvuldig, maak ze schoon en dep ze met keukenpapier droog.

Snijd het spek en de ham in zeer kleine blokjes.

Verwijder de velletjes van de verse worst.

Verhit de olie en bak alles hierin enkele minuten.

Bak de ui, knoflook en bleekselderij enkele minuten mee.

Voeg de ansjovis, kappertjes, jeneverbessen, rozemarijn, sinaasappel- en citroenschijf toe en schep het geheel op matig vuur even om.

Schenk er de rode wijn bij en smoor het geheel onder voortdurend roeren tot de massa bruin en gaar is geworden.

Voeg eventueel nog wat wijn toe.

Laat de vleesmassa enigszins afkoelen en maal het vervolgens in de keukenmachine.

Verhit de boter, verwarm de vleesmassa hierin en laat het geheel weer afkoelen.

Roster het brood, bestrijk het met de kippenleverpastei, snijd het diagonaal tweemaal door en garneer met peterselie en jeneverbessen.

Serveer met groene en zwarte olijven en kerstomaatjes.