Home > Recepten

Crostini met kaas en paddestoelen

1 sjalot

2 teentjes knoflook

olijfolie

200 g grotchampignons

2 lepels peterselie

10 zwarte olijven zonder pit

125 g grofgeraspte Leerdammer

8 sneden witbrood

8 zwarte olijven
  • Omschrijving recept: Belegde broodjes; Italiaans
  • Aantal Porties: 8
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd 1 sjalotje en 2 teentjes knoflook fijn en bak ze ± 2 minuten zachtjes in 2 eetlepels olijfolie.

Bak 200 gr fijngesneden grotchampignons en 2 eetlepels fijngesneden peterselie ± 5 minuten zachtjes mee tot het vocht is verdampt.

Pureer het champignonmengsel met 10 ontpitte zwarte olijven en 125 gr grofgeraspte Leerdammer en voeg zoveel olijfolie (=± 1 dl) toe tot een smeerbare pasta ontstaat.

Rooster 8 sneden stevig witbrood, besmeer ze met de pasta en garneer met 8 zwarte olijven.