Home > Recepten

Antipasti

6 sneetjes stokbrood

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

1 tomaat

versgemalen peper

10 gr verse Parmezaanse of overjarige Goudse kaas

1 eetlepel kappertjes

10 zwarte olijven

6 plakjes salami

1/2 eetlepel pesto

4 artisjokharten (blik)
  • Omschrijving recept: Lunch; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster het stokbrood.

Halveer het teentje knoflook, wrijf het stokbrood ermee in en druppel 1 eetlepel olijfolie over het stokbrood.

Snijd de tomaat in plakjes, leg die op het stokbrood en maal er peper boven.

Snijd of rasp grove snippers van de kaas en verdeel die over de tomaat.

Strooi de kappertjes erover.

Leg de broodjes op 2 bordjes.

Leg de olijven en de plakjes salami ernaast.

Roer 1 eetlepel olie en de pesto door elkaar en schep de artisjokharten erdoor.

Leg ze in het midden van de bordjes.