Home > Recepten

Focaccia al rosmarino

500 gr bloem

30 gr verse gist

5 eetlepels olijfolie

grof zeezout naar smaak

2 theelepels verse rozemarijnnaaldjes
  • Omschrijving recept: Brood; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Los de gist in 1 dl lauw water op.

Vermeng de gist met 250 gr bloem en kneed hier een elastisch deeg van.

Maak er een bol van, doe die in een kom en laat het deeg afgedekt op een warme plaats 1 uur rijzen.

Sla de lucht uit het deeg en kneed er de rest van de bloem, de olijfolie,

het zout en de rozemarijn door.

Laat het deeg weer 1 1/2 uur rijzen.

Kneed het deeg nog even door en rol het uit tot een ronde plak van 30 cm.

Leg de deegplak op een ingevette bakplaat, bestrijk met een beetje olijfolie en bak de foccaccia 15-20 minuten in een op 220C voorverwarmde oven.

Serveer het brood in punten, warm of op kamertemperatuur.