Home > Recepten

Mosselhapje alla Carbonara

50 g mosselen (?)

2 eieren

2 lepels slagroom

50 g magere spekreepjes

3 lepels geraspte Parmezaanse kaas

kleine klontjes boter
  • Omschrijving recept: Schelpdiergerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook 50 gr mosselen met aanhangend water in ± 5 minuten gaar.

Neem de mosselen uit de schelpen en laat ze uitlekken.

Breek de helft van de schelpen doormidden, boen ze schoon en leg ze in een ovenvaste schaal.

Klop 2 eieren met 2 eetlepels slagroom, versgemalen peper en wat zout los.

Snijd 50 gr magere spekreepjes fijn.

Verdeel de mosselen met het eiermengsel, het spek en 3 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas over de schelpen, leg er kleine klontjes boter op en laat ze onder de hete grill in ± 5 minuten gratineren.