Home > Recepten

Ossenhaas, Italiaanse

250 gr ossehaas aan een stukje

2 eetlepels gezeefd, vers citroensap of 2 eetlepels balsamico-azijn

zout, versgemalen zwarte peper

4 eetlepels olijfolie

1/2 bakje kleine champignons

stukje Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Lunch; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de ossehaas een uurtje in het vriesvak.

Roer het citroensap of de azijn uit met zout en peper naar smaak en klop de olijfolie er bij, zodat een glad sausje ontstaat.

Snijd de champignons in flinterdunne plakjes en besprenkel ze met citroensap.

Snijd het vlees met een goed scherp mes in zeer dunne plakjes en rol die tussen plasticfolie nog een beetje uit.

Verdeel het vlees over 4 bordjes, leg in het midden wat champignons en schenk er een lepel saus over.

Schaaf de kaas en verdeel over elk bordje wat flinters kaas.

Notities

Lekker met warme ciabatta.