Home > Recepten

Carpaccio, echte

1.75 dl zelfgemaakte mayonaise

1-2 theelepels worcestersaus

1 theelepel citroensap

2-3 lepels melk

zout

peper

carpaccio
  • Omschrijving recept: Lunch; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

De èchte carpaccio, zoals bedacht door de kok van Harry's Bar in Venetië, wordt niet gemaakt van ossehaas, maar van de 'muis'. Het vlees wordt goed gekoeld, maar NIET bevroren (smaakverlies), machinaal in dunne plakken gesneden en op borden gedrapeerd.

De oorspronkelijke saus is een soort verdunde mayonaise:

Vermeng in een kom 1 ¾ dl zelfgemaakte mayonaise met 1 of 2 theelepels worcestershiresaus, 1 theelepel citroensap en 2 of 3 eetlepels melk.

Breng het mengsel op smaak met zout en peper en giet het in een dun straaltje kriskras over het vlees. Op die manier gepresenteerd roept het gerecht associaties op met de schilderijen van Vittore Carpaccio (een Venetiaanse schilder die veel helderrood en roomwit gebruikte) de man naar wie het gerecht werd genoemd.