Home > Recepten

Carpaccio met Parmezaanse kaas

325 gr runderfilet

70 gr raketsla (of andere sla)

25 gr Parmezaanse kaas aan één stuk



Voor de marinade:

1 citroen

2 eetlepels olijfolie

1 teentje knoflook

zout, grofgemalen peper

1/2-1 theelepel suiker
  • Omschrijving recept: Lunch; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verpak het rundvlees luchtdicht in aluminiumfolie en leg het 3 1/2 uur in het vriesvak.

Spoel de citroen af met heet water en wrijf hem droog met keukenpapier.

Trek met een citroentrekker strengetjes uit de citroenschil en pers het sap uit de vrucht.

Roer 3 eetlepels citroensap door de olie, pers er het teentje knoflook door de knijper bij en roer tenslotte de strengetjes citroenschil door de marinade.

Breng op smaak met peper, zout en suiker.

Was de sla en laat de bladeren uitlekken.

Neem het vlees uit de diepvries en snijd het met een scherp mes in flinterdunne plakjes.

Verdeel die over 4 borden, leg de raketsla er decoratief bovenop en druppel er de citroenmarinade over.

Rasp de Parmezaanse kaas flinterdun en strooi die over de carpaccio.