Struisvogelcarpaccio met kool-anijssalade |
|
300 gr struisvogel zout gemalen koriander gemalen anijszaad knoflookolie voor de salade: 1/2 julienne gesneden witte kool 1 julienne gesneden ui 2 theelepels anijszaad 125 gr suiker 2 1/2 dl witte wijnazijn 12 cl maïsolie 12 cl water zout, peper |
|
BereidingZout de struisvogel en smeer het vlees in met de specerijen.Verpak het en laat het 1 uur in de koelkast liggen om de smaak er e laten intrekken. Laat een grillpan of gewone pan goed heet worden en schroei de struisvogel 1 minuut aan alle kanten snel dicht. Smeer het vlees direct daarna met knoflookolie in, verpak het goed en koel het in ijswater. Laat het vlees, alvorens het te snijden, licht aanvriezen. Verhit de azijn, het water, de suiker, het anijszaad en de knoflookolie, giet dit over de gesneden kool en ui en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de kool-anijssalade over de borden en bedek deze met de dun gesneden struisvogel. |
Home > Recepten