Home > Recepten

Carpaccio 'Le Logge'

2 eetlepels olijfolie

250 gr mals rundvlees aan één stuk (bijv. biefstuk) of vraag uw slager van gebraden rosbief 1/4 cm dikke plakjes af te snijden

1 dl kalfsfond (pot à 4 dl) of sterke kalfsbouillon

bosje rucola (roquette) of waterkers, fijn gesneden
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Schroei in de olie het vlees rondom dicht.

Laat het even rusten en snijd het dan met snijmachine in plakjes van 1/4 cm.

Verwarm de fond.

Schep op voorverwarmde ovenvaste borden wat warme fond en leg het vlees erin.

Laat het vlees hoog in de oven ± 2 minuten licht gaar worden.

Bedek het vlees met de rucola en verwarm het nog ± 1 minuut in de oven.