Home > Recepten

Zalmcarpaccio

400 gr zalmfilets, zonder vel en graten

1 grote roze grapefruit

cayennepeper

1/4 krop lollo bionda, in plukjes

1 rijpe avocado, in kleine blokjes

2 eetlepels kleine kappertjes

(takjes dille)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

(Laat) de zalm in flinterdunne plakjes snijden en verwijder de donkere delen.

Schil de grapefruit dun en snijd de schil in heel dunne reepjes.

Kook de reepjes even in kokend water en spoel ze koud.

Pers de grapefruit uit en breng het sap pittig op smaak met cayennepeper.

Laat de zalm in het sap afgedekt ± 1 uur in de koelkast marineren.

Schik de sla op de borden leg de zalm erop en schenk de marinade erover.

Verdeel de avocado en de kappertjes over de zalm en garneer met reepjes schil (en dille).