Home > Recepten

Salade van rauwe biefstuk (Carpaccio)

250 gr biefstuk of ossehaas

4 eetlepels Parmezaanse kaas

1 eetlepels kappertjes

3 eetlepels olijfolie

1 eetlepels wijnazijn

1 eetlepels peterselie

40 gr veldsla

zout, zwarte peper
  • Omschrijving recept: Salades; Rundvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wikkel het vlees in folie en laat het 1-1 1/2 uur in de vriezer stevig worden.

Snijd het vlees met een mes of een snijmachine in flinterdunne plakken.

Snijd de kaas in ragfijne schilfers.

Was de sla en laat deze uitlekken.

Hak de kappertjes fijn en doe er de azijn, peterselie, zout en peper bij.

Roer de olie door de dressing.

Verdeel de veldsla over de borden, schik de plakjes vlees erop, schenk er de dressing over en garneer met de kaasschilfers.