Home > Recepten

Carciofi ripieni (gevulde artisjokken)

4 artisjokken

10 theelepels citroensap

1 geperst teentje knoflook

peterselie

4 ansjovisfilets, uitgelekt

1 ei

het kruim van 1 sneetje brood

Zwarte peper

7 eetlepels olijfolie
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de artisjokken schoon: knip met een schaar de harde punten van de buitenbladeren, snijd het topje van de artisjok af, verwijder zorgvuldig het hooi dat daaronder ligt en schil de buitenste vezelige laag van de stengel.

Wrijf de artisjokken in met citroensap.

Vermeng de knoflook met de peterselie, het broodkruim en de fijngesneden ansjovis.

Doe het losgeklopte ei erbij en breng op smaak met peper.

Vul de artisjokken met dit mengsel.

Verhit de olijfolie in een grote pan en zet de artisjokken er ondersteboven in.

Voeg 1 dl water toe en stoof de artisjokken in de gesloten pan in 30-60 minuten gaar.