Home > Recepten

Vissalade alla Napolitana

3 vleestomaten

1 teen knoflook

4 takjes basilicum

8 ansjovisfilets

1 zakje mini-mozzarella

4 lepels olijfolie

200 g gepelde rivierkreeftjes

ciabatta
  • Omschrijving recept: Salades; Visgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Was 3 vleestomaten en snijd ze in dunne partjes.

Pel en snipper 1 teentje knoflook.

Pluk de blaadjes van 4 takjes basilicum en scheur ze in groffe stukjes.

Hak 8 ansjovisfilets fijn.

Laat de inhoud van 1 zakje mini-mozzarellakaasjes goed uitlekken.

Klop een dressing van 4 eetlepels olijfolie, de knoflook, de ansjovis en wat peper.

Schep de tomaten met de mozzarellakaasjes, de basilicum, 200 gr gepelde rivierkreeftjes en de dressing door elkaar en serveer de salade op warm ciabattabrood.

Notities

N.B.: Als achter een gerecht 'alla Napolitana' staat, betekent dit dat het gerecht met veel tomaten, olijfolie en basilicum of oregano is bereid.