Salade, Italiaanse |
|
125 gr aardappelen 100 gr wortelen 75 gr knolselderij 125 gr augurk 75 gr gare verse groene boontjes 75 gr gerookte en gekookte ossetong 50 gr gesnipperde ui 50 gr gehalveerde gevulde olijven peper, zout Dressing: 5 lepels olie 1/2 lepel (wijn)azijn peper zout suiker 1/2 lepel (zaanse) mosterd 2 tenen knoflook basilicum kappertjes mayonaise |
|
BereidingSnijd de aardappelen, wortel en knolselderij in plakjes en blancheer die afzonderlijk tot ze beetgaar zijn.Snijd de augurk, de boontjes en de ossetong in reepjes. Voeg alle ingredienten samen en breng op smaak met de dressing, peper en zout. Geef er eventueel apart mayonaise bij. Dressing: Doe 5 eetlepels olie in een kommetje en voeg er 1/2 eetlepel (wijn)azijn bij. Doe er wat peper en zout en een snufje suiker bij en meng er 1/2 eetlepel (Zaanse) mosterd door. Knijp er 2 tenen knoflook boven uit. Breng de dressing op smaak met basilicum en een paar lepels uitgelekte kappertjes. Tot slot kunt u er nog wat (zelfgemaakte) mayonaise door roeren. |
Home > Recepten