Home > Recepten

Salade, Italiaanse

125 gr aardappelen

100 gr wortelen

75 gr knolselderij

125 gr augurk

75 gr gare verse groene boontjes

75 gr gerookte en gekookte ossetong

50 gr gesnipperde ui

50 gr gehalveerde gevulde olijven

peper, zout



Dressing:

5 lepels olie

1/2 lepel (wijn)azijn

peper

zout

suiker

1/2 lepel (zaanse) mosterd

2 tenen knoflook

basilicum

kappertjes

mayonaise
  • Omschrijving recept: Salades; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de aardappelen, wortel en knolselderij in plakjes en blancheer die afzonderlijk tot ze beetgaar zijn.

Snijd de augurk, de boontjes en de ossetong in reepjes.

Voeg alle ingredienten samen en breng op smaak met de dressing, peper en zout.

Geef er eventueel apart mayonaise bij.



Dressing:

Doe 5 eetlepels olie in een kommetje en voeg er 1/2 eetlepel (wijn)azijn bij.

Doe er wat peper en zout en een snufje suiker bij en meng er 1/2 eetlepel (Zaanse) mosterd door.

Knijp er 2 tenen knoflook boven uit.

Breng de dressing op smaak met basilicum en een paar lepels uitgelekte kappertjes.

Tot slot kunt u er nog wat (zelfgemaakte) mayonaise door roeren.