Home > Recepten

Rijst met Parmaham, gebakken

200 gr diepvrieserwtjes

zout

100 gr Parmaham

300 gr gekookte, afgekoelde rijst (eventueel restjes)

2 eetlepels arachide olie

3 eieren

150 gr sojascheuten

2 jonge uitjes

1 eetlepel geroosterde sesamzaadjes
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Blancheer de erwtjes 2 minuten in kokend water met zout, giet ze af en laat ze uitlekken.

Snijd de ham in reepjes.

Verhit een wok op een hoog vuur, giet de olie erin en verhit ze tot ze begint te dampen en bak de rijst 1 minuut onder voortdurend omscheppen.

Voeg de hamreepjes en de erwtjes toe en roerbak nog 5 minuten.

Klop de eieren los en roer ze samen met de sojascheuten door de rijst.

Roerbak nog 2 minuten en bestrooi met de gehakte uitjes en de geroosterde sesamzaadjes.