Home > Recepten

Risotto con frutti di mare

2 bosuitjes

1 teentje knoflook

2 eetlepels olijfolie

200 gr risottorijst (Lassie)

1 dl droge witte wijn

1/2 eetlepel tomatenpuree

1 visbouillontablet

150 gr fruit de mer

zout, peper

1 eetlepel boter

4 takjes peterselie
  • Omschrijving recept: Rijstgerechten; Schelpdiergerechten; Schaaldiergerechten; Inktvisgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringetjes.

Pel de knoflook en snipper hem fijn.

Verhit de olie in een braadpan, voeg de bosui, knoflook en rijst toe en bak alles al omscheppend ± 2 minuten tot de korrels glanzen.

Voeg de wijn toe en laat zachtjes koken tot alle wijn is opgenomen.

Voeg de tomatenpuree en 5 dl water toe.

Verkruimel het bouillontablet erboven en laat het geheel ± 20 minuten zachtjes koken.

Voeg de fruit de mer toe en kook die ± 5 minuten zachtjes mee.

Breng op smaak met peper.

Neem de pan van het vuur en laat hem ± 3 minuten staan.

Knip de peterselie boven de risotto fijn en schep de peterselie en de boter door de risotto.