Home > Recepten

Pasta met rauwe ham en pesto, gevuld

1 eetlepel pijnboompitten

1 fijngesneden kleine ui

2 eetlepels olijfolie

6 gedroogde tomaten in reepjes

1/2 kleine ongeschilde courgette in halve plakjes

250 gr Cappelletti con Prosciutto Crudo (Buitoni Fresco)

zout, peper

140 gr Pesto alla Genovese (Buitoni Fresco)

3 eetlepels grof geschaafde Parmezaanse kaas

2 eetlepels fijngesneden basilicum
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin.

Bak de ui ± 5 minuten in de olie en bak de tomaat en de courgette ± 5 minuten mee.

Kook de cappelletti in ruim kokend water met zout in 3-4 minuten beetgaar en laat ze uitlekken.

Meng de pesto en het courgettemengsel en roer dit direct door de cappelletti.

Bestrooi de pasta met de kaas, basilicum en pijnboompitten.

Notities

Italiaanse naam: Cappelletti con Prosciutto Crudo e Pesto alla Genovese