Home > Recepten

Canestrini di tagliolini

150 gr champignons (bij voorkeur boleten)

20 gr boter

2 eetlepels olie

1 teentje knoflook

1 verkruimeld bouillonblokje

2 dl room

een bosje gehakte peterselie

250 gr tagliolini (pasta met verse eieren)

12 plakken Parmaham

12 takjes bieslook
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de champignons in een koekenpan in de boter smoren, voeg de olie en het knoflookteentje toe en laat enkele minuten sudderen tot de champignons hun vocht loslaten.

Laat intussen het bouillonblokje in een beetje water smelten, doe er de paddestoelen bij en laat ± 15 minuten stoven.

Kook intussen de tagliolini al dente.

Voeg tot slot de room en de peterselie bij de champignons en meng de saus voorzichtig door de pasta.

Bestrijk de plakjes Parmaham met dit mengsel en maak er 6 rolletjes van (2 plakken ham per rolletje).

Knoop de uiteinden met een takje bieslook dicht.

Plaats de rolletjes enkele minuten in een warme oven van 200°C en dien ze warm op.