Home > Recepten

Aspergesalade en pesto-aardappels uit Piemonte

2 middelgrote ongeschilde vastkokende aardappelen

zout, peper

500 gr groene asperges

50 gr plakjes bacon

100 gr parmaham in reepjes

100 gr pastrami in reepjes

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten

6 eetlepels olie

2 eetlepels (balsamico-)azijn

1 theelepel grove mosterd

1 gepelde tomaat (uit blik) of 1 ontvelde fijngesneden tomaat

200 gr gemengde sla met rucola

2 eetlepels verse roomkaas

1 eetlepel pesto
  • Omschrijving recept: Groentegerechten; Aardappelgerechten; Italiaans (Piemonte)
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de aardappelen in water met zout in ± 20 minuten gaar.

Kook de asperges in ruim kokend water met zout in ± 15 minuten gaar.

Bak de bacon in een droge koekenpan krokant en verkruimel de plakjes.

Snijd de asperges in vieren en meng ze met de ham, pastrami en bacon.

Bewaar 1/3 deel van het aspergemengsel voor het volgende recept.

Roer een dressing van de olie, azijn, mosterd, tomaat, zout en peper.

Verdeel de sla over 2 bordjes, verdeel er het aspergemengsel over, besprenkel met de dressing en bestrooi met pijnboompitten.

Roer de roomkaas met de pesto los en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de aardappelen kruislings in, verdeel er het roomkaasmengsel over en leg ze naast de salade.