Asperge-risotto met Parmezaanse kaas, Milanese |
|
aspergemengsel van het recept 'Aspergesalade en pesto-aardappelen uit Piemonte' 30 gr boter 3 fijngesneden sjalotjes 200 gr risotto-rijst 1 dl witte wijn ± 6 dl kippenbouillon (van tablet) 25 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 2 eetlepels fijngesneden kervel |
|
BereidingVerhit de boter en bak de sjalot hierin ± 3 minuten.Voeg de rijst toe en bak die omscheppend ± 1 minuut mee. Voeg de wijn toe en verwarm de rijst omscheppend tot de wijn is opgenomen. Voeg deel voor deel de bouillon toe, breng het geheel aan de kook en laat het vocht al roerend op zacht vuur verdampen; na ± 20 minuten is de rijst gaar. Voeg steeds een nieuw deel bouillon toe als het vorige deel bijna is opgenomen. Voeg het aspergemengsel en de kaas toe en verwarm de risotto al roerend door en door. Breng op smaak met zout en peper en bestrooi de risotto met de kervel. NotitiesLekker met tomatensalade. |
Home > Recepten