Bicchierini capricciosi (pizzettes) |
|
1 x basisrecept pizzadeeg 800 gr gepelde tomaten (blik à 400 gr), uitgelekt zout, peper 1 theelepel gedroogde oregano 2 eetlepels olijfolie 8 champignons in plakjes 100 gr gekookte ham in stukjes 2 eetlepels uitgelekte kappertjes 10 artisjokbodems (blik), uitgelekt, in vieren 1 losgeklopt eiwit 200 gr mozzarella in blokjes 8 taartvormpjes van ± 10 cm doorsnee |
|
BereidingBereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in 8 stukken en rol elk deel uit tot een cirkel van 14 cm doorsnee en 4-5 mm dik. Bekleed de taartvormpjes met het deeg, druk de deegrand goed tegen de wand, laat het deeg iets boven de rand van de vormpjes uitsteken. Snijd de tomaten in grove stukken en meng die met zout, peper, de oregano en de olijfolie. Verdeel het tomatenmengsel, de champignons, de ham, de kappertjes en de artisjok over de pizzabakjes. Vouw de deegrand iets naar binnen terug en bestrijk met losgeklopt eiwit. Bak de pizzabakjes ± 10 minuten in midden van oven. Verdeel buiten de oven de mozzarella over de pizzavulling en bak de pizzabakjes terug in de oven in nog ± 10 minuten goudbruin en gaar. NotitiesU kunt pizzettes als voorafje, maar ook als hoofdgerecht serveren. Reken dan op twee 'bekertjes' per persoon en geef er een eenvoudige, frisgroene salade bij. |
Home > Recepten