Home > Recepten

Pizza dell'orto (pizza uit de moestuin)

1 x basisrecept pizzadeeg

1 rode en 1 gele paprika

2 geschilde courgettes in plakjes

1 aubergine in plakjes

2 uien in schijven

2 eetlepels fijngesneden basilicum

1 theelepel rozemarijnnaaldjes

1 geperst teentje knoflook

1 theelepel oregano

zout

1 theelepel paprikapoeder

4 eetlepels olijfolie

400 gr gepureerde tomaten (pak of pot)

100 gr geraspte mozzarella

50 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bereid het pizzadeeg en laat het volgens het basisrecept rijzen.

Verwarm de grill voor op de hoogste stand.

Halveer de paprika's en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes.

Leg de paprika's op de bakplaat en rooster ze 5-10 minuten onder de grill.

Verwijder het vel van de paprika's.

Snijd de paprika, courgette, aubergine en ui in grove stukken.

Vermeng de groenten met de basilicum, rozemarijn, knoflook, oregano, zout en paprikapoeder en 2 eetlepels olijfolie en laat de groenten ± 15 minuten marineren.

Verwarm de oven voor op 250°C.

Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en rol ze uit tot ovale pizzabodems van 4-5 mm dik.

Verdeel de gepureerde tomaten erover, bestrooi ze met zout en schenk er in een dun straaltje 2 eetlepels olie rover.

Bak de pizza's ± 10 minuten in het midden van de oven.

Verdeel buiten de oven de groenten over de pizza's.

Strooi de mozzarella en de Parmezaanse kaas erover bak de en pizza’s terug in de oven in nog ± 10 minuten goudbruin en gaar.