Home > Recepten

Pizza met spinazie en mozzarella

1/2 pak pizzadeeg (Honig)

1 eetlepel olijfolie

100 gr spinazie

100 gr mozzarella in plakjes

2 tomaten in plakjes

mierikswortelsaus

50 gr ham in reepjes

3 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Aantal Porties: 2
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 225°C.

Maak het pizzadeeg volgens de gebruiksaanwijzing.

Bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer het deeg, rol het uit tot 2 pizzabodems (20 cm doorsnee) en vouw de randen om.

Verhit de olie in een pan, bak de spinazie al omscheppend ± 1 minuut en laat de groente uitlekken.

Beleg de bodem van de pizza's met de tomaten en besmeer de tomaat heel licht met mierikswortelsaus.

Verdeel er de spinazie, de ham en de mozzarella over en strooi de pijnboompitten erover.

Bak de pizza in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar en goudbruin.

Notities

Geef er een spinaziesalade met sladressing bij.