Home > Recepten

Pizza-plaatkoek met mozzarella

1 pakje diepvries bladerdeeg (10 plakjes)

2 uien

2 eetlepels (olijf)olie

2 eetlepsl Italiaanse keukenkruiden

10 plakes bacon

4 mozzarellakaasjes

boter

1 blikje Unox Saus tomaat pikant

200 gr geraspte jong belegen kaas
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Aantal Porties: 40
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de plakjes bladerdeeg naast elkaar ontdooien.

Snijd intussen de uien in smalle ringen en bak die in de hete olie goudbruin.

Strooi er de Italiaanse keukenkruiden over.

Snijd de bacon in reepjes en bak die in een droge koekenpan zachtjes uit.

Snijd de mozzarella in plakken van 1/2 cm en sijd de plakken vervolgens doormidden.

Verwamr de oven voor op 200°C.

Vet een grote bakplaat met boter in en bedek de plaat met de plakjes bladerdeeg.

Plak de randen van het bladerdeeg met een beetje koud water op elkaar en druk ze stevig aan.

Prik met een vork overal gaatjes in het deeg.

Vouw de buitenrand van het deeg 1 cm naar binnen en verdeel de saus gelijkmatig over het deeg.

Verdeel de ui, de bacon en de mozzarella erover en bestrooi het geheel met graspte kaas.

Bak de pizza-plaatkoek in het midden van de oven in ± 25 minuten gaar.

Snijd de koek in 40 stukes en serveer die warm.