Home > Recepten

Pizza alla Putaniesca

2 teentjes knoflook

2 lepels olijfolie

1 blikje tomatenpuree (68 g)

2 lepels olijfolie

1 lepel gedroogde oregano

2 pizzabodems

1 blikje ansjovisrolletjes

50 g zwarte olijven zonder pit

4 lepels kappertjes

2 lepels peterselie
  • Omschrijving recept: Pizza's; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pers 2 teentjes knoflook uit en roer ze samen met 2 eetlepels olijfolie door de inhoud van 1 blikje tomatenpuree (68 gr) en 2 eetlepels olijfolie.

Voeg 1 eetlepel gedroogde oregano toe en bestrijk 2 eenvoudige pizzabodems met dit mengsel

Verdeel er 1 blikje uitgelekte ansjovisrolletjes, 50 gr zwarte olijven zonder pit en 4 eetlepels uitgelekte kappertjes over en bak de pizza’s in een op 200°C voorverwarmde oven in ± 20 minuten goudbruin en gaar.

Bestrooi met 2 eetlepels fijngehakte peterselie en serveer direct.