Home > Recepten

Lasagne alla Naviglia

400 gr lasagne

100 gr gesneden Italiaanse salami

2 wortels

1 ui

2 stengels bleekselderij

4 eetlepels olijfolie

850 gr gepelde en gehakte tomaten

1 klein kannetje droge witte wijn

800 gr courgettes

zonnebloemolie

een snufje oregano

300 gr dun gesneden mozzarella

70 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Haal het vel van de salami en snijd hem in kleine reepjes.

Hak de wortel, ui en selderij fijn en bak ze zacht in de olie.

Voeg, als de groenten goudachtig beginnen te worden, de helft van de salami, de tomaten en de wijn toe en laat dit 45 minuten sudderen; roer af en toe.

Proef na 20 minuten en kruid zo nodig bij.

Kook de lasagne volgens de gebruiksaanwijzing.

Was de courgettes en snijd ze in de lengte in reepjes van 1/2 cm dik.

Halveer te lange reepjes.

Bak ze in zonnebloemolie tot ze goudbruin en zacht zijn, laat ze op keukenpapier uitlekken en kruid met zout en oregano.

Wrijf een ovale ovenschotel in met boter.

Leg een laag lasagne op de bodem, dan een dunne laag saus, wat courgettes en mozzarella, wat salami en wat Parmezaanse kaas - vervolgens weer lasagne. Ga zo verder en eindig met een laag lasagne met mozzarella en parmezaanse kaas.

Zet het gerecht 20-30 minuten in een hete oven.