Home > Recepten

Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel

450 gr kipfilet in blokjes

zout, peper

1 eetlepel paprikapoeder

50 gr boter

1 uitgeperst teentje knoflook

175 gr oesterzwammen in reepjes

1 eetlepels gemalen koriander

1 kippenbouillontablet

2 1/2 dl droge witte wijn

1 1/2 dl vers sinaasappelsap

1-2 pakje(s) Variatiesaus wit (Honig)

1/2 eetlepel suiker

2 1/2 dl crème fraîche

het ontvelde en in stukjes gesneden vruchtvlees van 1 sinaasappel

25 gr geroosterde zonnebloempitten

125 gr groene lasagne

50 gr geraspte Parmezaanse kaas

1 bakje tuinkers

een ingevette ovenschaal
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Kipgerechten; Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder.

Verhit 35 gr boter en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin.

Schep de kip uit de pan.

Bak de knoflook, oesterzwammen en koriander ± 5 minuten in 15 gr boter.

Breng 5 dl water met het bouillontablet, de wijn en het sinaasappelsap aan de kook, voeg al roerende ± 12 volle eetlepels sauspoeder toe en laat ± 1 minuut koken tot een gebonden saus ontstaat (voeg eventueel nog wat extra sauspoeder toe).

Roer de suiker en de crème fraîche erdoor en schep de kip, oesterzwammen, stukjes sinaasappel en zonnebloempitten door de saus.

Leg in een ovenschaal afwisselend lagen saus en lasagnebladen en eindig met een laag saus.

Bestrooi met parmezaanse kaas.

Laat de lasagne in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.

Strooi er voor het serveren de tuinkers over.