Lasagne met kip, oesterzwammen en sinaasappel |
|
450 gr kipfilet in blokjes zout, peper 1 eetlepel paprikapoeder 50 gr boter 1 uitgeperst teentje knoflook 175 gr oesterzwammen in reepjes 1 eetlepels gemalen koriander 1 kippenbouillontablet 2 1/2 dl droge witte wijn 1 1/2 dl vers sinaasappelsap 1-2 pakje(s) Variatiesaus wit (Honig) 1/2 eetlepel suiker 2 1/2 dl crème fraîche het ontvelde en in stukjes gesneden vruchtvlees van 1 sinaasappel 25 gr geroosterde zonnebloempitten 125 gr groene lasagne 50 gr geraspte Parmezaanse kaas 1 bakje tuinkers een ingevette ovenschaal |
|
BereidingVerwarm de oven voor op 200°C.Bestrooi de kip met zout, peper en het paprikapoeder. Verhit 35 gr boter en bak de kip in ± 5 minuten rondom bruin. Schep de kip uit de pan. Bak de knoflook, oesterzwammen en koriander ± 5 minuten in 15 gr boter. Breng 5 dl water met het bouillontablet, de wijn en het sinaasappelsap aan de kook, voeg al roerende ± 12 volle eetlepels sauspoeder toe en laat ± 1 minuut koken tot een gebonden saus ontstaat (voeg eventueel nog wat extra sauspoeder toe). Roer de suiker en de crème fraîche erdoor en schep de kip, oesterzwammen, stukjes sinaasappel en zonnebloempitten door de saus. Leg in een ovenschaal afwisselend lagen saus en lasagnebladen en eindig met een laag saus. Bestrooi met parmezaanse kaas. Laat de lasagne in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden. Strooi er voor het serveren de tuinkers over. |
Home > Recepten