Macaroni met kaas |
|
500 gr grote noedels 120 gr versgeraspte Parmezaanse kaas 360 gr grofgemalen Fontinakaas versgemalen zwarte peper 90 gr beboterd broodkruim Voor de Béchamelsaus: 3 eetlepels boter 3 eetlepels bloem 1/2 fijngehakte ui 2 1/2 dl hete melk peper tijm een klein laurierblad nootmuskaat |
|
BereidingVerhit de boter en fruit de ui, strooi er de bloem over en laat een paar minuten sudderen.Neem de pan van het vuur en voeg geleidelijk de melk toe. Voeg de kruiden toe en laat 20 minuten sudderen. Zeef de saus. Kook de macaroni al dente. Vermeng de 2 kazen. Beboter een grote ovenschotel. Doe 1/3 van de pasta in de schotel, bedek met 1/3 kaas en vervolgens 1/3 saus. Bestrooi met peper. Ga zo verder en sluit af met het broodkruim. Zet de schotel 15 minuten in een op 175°C voorverwarmde oven en dien het gerecht onmiddellijk op. |
Home > Recepten