Home > Recepten

Pasta met zure room en geitenkaas

2 liter water

50 gr boter

peper, zout

400 gr gemengd gehakt

1 gehakte ui

80 gr tomatenpuree

250 gr spirelli

1 afgestreken eetlepel vers gehakte (of gedroogde) oregano

1 eetlepel versgehakte basilicum

200 gr zure room

100 gr geitenkaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Breng het water met de helft van de boter en wat zout aan de kook.

Smelt de rest van de boter in een kookpan en fruit er het gehakt en de ui in aan.

Roer er de tomatenpuree door.

Doe de spirelli's in het kokende water en kook ze 'al dente' volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Voeg de kruiden en de zure room bij het gehakt en laat ± 5 minuten sudderen.

Snijd de geitenkaas in stukjes en smelt ze door de saus.

Kruid met peper en zout.

Giet de spirelli's af en verdeel ze over 4 borden.

Lepel er wat saus over en serveer.