Home > Recepten

Kalfsvlees met pasta, hartig

500 gr kalfsvlees

1/4 theelepel peper

1 uitgeperst teentje knoflook

2 eetlepels gesmolten boter

2 kleine uien in reepjes

2 paprika's in reepjes

1 1/4 dl Chablis of een andere droge witte wijn

1 1/4 dl water

1/2 bouillonblokje

1/4 theelepel gedroogde oregano

1/2 theelepel basilicum

1 1/2 theelepel maïzena

2 eetlepels water

250 gr pasta
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in blokjes van 2 1/2 cm en bestrooi die met peper.

Fruit de knoflook tot hij gaar is.

Voeg het vlees toe en bak het goudbruin.

Voeg de uien, de paprika's, de Chablis, het water, het bouillonblokje, de oregano en de basilicum toe en breng het geheel aan de kook.

Zet het vuur laag, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten sudderen. Los de maïzena in het water op en voeg dit bij het vlees.

Breng aan de kook en laat 1 minuut inkoken.

Serveer met pasta.