Home > Recepten

Pasta met ham au gratin

130 gr boter

60 gr bloem

1 liter melk

zout, peper, nootmuskaat

100 gr Parmaham in plakken

400 gr groene Ciprianipasta

100 gr Parmezaanse kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter, voeg de bloem toe en laat die even meewarmen.

Roer de melk erdoor, kruid met peper, zout en nootmuskaat en laat de béchamelsaus onder af en toe roeren 20 minuten op zacht vuur koken.

Snijd de ham in reepjes en bak die in 20 gr boter even aan.

Kook de pasta 2 minuten in gezouten water, laat ze uitlekken en meng er 25 gr Parmezaanse kaas, 20 gr boter en de ham door.

Doe de pasta in een platte vuurvaste schaal en giet er de béchamelsaus over.

Strooi er nog 25 gr Parmezaanse kaas over en leg de rest van de boter er in klontjes op.

Zet het gerecht in een op 250°C voorverwarmde oven en laat het mooi goudbruin worden.

Serveer met de rest van de kaas.