Home > Recepten

Asperges en bospaddestoelen-spiraantles, groene

250 gr zwarte bospaddestoelen

500 gr groene asperges

200 gr spiraaltjes

2 teentjes knoflook

4 eetlepels olijfolie

1 klontje suiker

3 eierdooiers

2 dl room

boter

100 gr Parmezaanse kaas

peper, zout



Tip: U kunt de bospaddestoelen door oesterzwammen en de groene asperges door broccoli vervangen.
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de bospaddestoelen zorgvuldig schoon, maar gebruik daarbij een minimum aan water.

Laat ze op een doek uitlekken.

Was de asperges en snijd er op 1/3 de topjes af.

Schil de stengels met een dunschiller en snijd ze in stukjes van ± 2 cm.

Kook de spiraaltjes in lichtgezouten water beetgaar en voeg er de gepelde teentjes knoflook en 1 eetlepel olijfolie aan toe.

Laat ze vervolgens onder de koude kraan schrikken.

Kook de aspergestukjes - zonder de punten - in 5 dl lichtgezouten water beetgaar en voeg er het suikerklontje aan toe.

Schep de aspergestukjes na ± 6 minuten uit de pan en laat ze onder koud water schrikken.

Pocheer de aspergepunten 12 minuten in hetzelfde kookvocht en laat ze eveneens onder koud water schrikken.

Breng het kookvocht opnieuw aan de kook en laat het inkoken tot er ± 1 dl overblijft.

Klop de eierdooiers samen met de room op en roer er langzaam het aspergevocht door.

Houd de saus op een laag pitje warm, maar zorg ervoor dat ze niet meer kookt.

Verhit 2 eetlepels olijfolie en roerbak er de paddestoelen in.

Breng op smaak met peper en zout.

Smelt een klontje boter en verwarm er de spiraaltjes en de aspergestukjes

in.

Verhit de rest van de olijfolie en verwarm de aspergepunten.

Verdeel de spiraaltjes over 4 warme borden en schik er de paddestoelen en de aspergepunten in een kring omheen.

Rasp de Parmezaanse kaas en serveer die er apart bij.