Bistecca Alpina (Biefstuk op Italiaanse wijze) |
|
1 lendebiefstuk (250 gr) 1 eetlepel olijfolie zout, versgemalen peper 1 plak ham 75 gr geraspte jonge kaas 1 dl slagroom 1 eetlepel fijngehakte peterselie 1 theelepel tomatenpuree |
|
BereidingVerwarm de koekenpan droog op het fornuis op de hoogste stand.Sla de biefstuk plat. Verhit de olie in de koekenpan en bak het vlees vlug aan beide kanten bruin. Bestrooi het met peper en zout. Leg de ham op het biefstuk en strooi de kaas erover. Leg een deksel op de pan en laat het vlees nog even bakken, zodat de kaas kan smelten. Neem het vlees uit de pan en houd het warm. Roer de room door de braadjus, en kleur de saus een beetje roze met tomatenpuree. Schenk de saus om het vlees en bestrooi het geheel met peterselie. NotitiesGeef er gebakken aardappelen en een gemengde salade bij. |
Home > Recepten