Home > Recepten

Gorgonzola-stoofpotje

80 gr boter

750 gr stoofvlees in stukken

3 uien in ringen

1 rode paprika in reepjes

2 eetlepels bloem

200 gr gorgonzola
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees snel rondom bruin.

Schep het vlees uit de pan en temper het vuur.

Bak in dezelfde pan de ui en paprika 10 minuten zachtjes.

Doe het vleet terug in de pan, strooi de bloem erover, schep om en laat de bloem in enkele minuten gaar worden.

Voeg 100 gr gorgonzola en zoveel water toe dat het vlees onder staat.

Laat het vlees met het deksel op de pan op matig vuur 2 1/2 uur stoven.

Neem het laatste half uur het deksel van de pan, laat het vocht inkoken en roer er de rest van de gorgonzola door.