Kalfsvlees Marsala |
|
100 gr bloem 1 theelepel zout 1/4 theelepel versgemalen peper 1/4 theelepel paprika 1/2 theelepel gedroogde oregano 1 theelepel gedroogde basilicum 1 kg kalfsschouder in dunne plakken 1 gehakte ui 125 gr gesneden champignons 2 eetlepels vers gehakte peterselie 2 dl droge Marsala wijn 2 dl kalfsfond Olie |
|
BereidingVermeng de bloem met peper, zout, oregano, basilicum en paprika en haal de vleeslapjes door dit mengsel.Verhit de olie in een koekepan en sauteer het kalfsvlees tot het goudbruin is. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschotel. Doe de uien in de koekepan en sauteer ze tot ze goudbruin zijn. Voeg de champignons toe en sauteer nog enkele minuten. Voeg de wijn en de peterselie toe en laat inkoken. Voeg de kalfsfond toe en breng aan de kook. Giet de saus over het kalfsvlees in de ovenschotel, dek af en braad 20 minuten in de oven (180°C). |
Home > Recepten