Home > Recepten

Saltimbocca alla Romana 2

6 gehalveerde plakken Prosciutto

12 verse salieblaadjes

12 kalfslapjes (samen ± 750 gr)

1 eetlepel boter

1/8 liter droge witte wijn

zout, versgemalen peper
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg op elke plak vlees een halve plak Prosciutto en een salieblaadje.

Rol ze op en zet ze met een cocktailprikker vast.

Smelt de boter in een braadpan en bak de rolletjes aan alle kanten bruin.

Voeg de witte wijn toe, roer het bezinksel los en laat de wijn tot een paar eetlepels inkoken.

Laat het vlees op een laag vuur met het deksel op de pan 20 minuten stoven en voeg af en toe een lepel warm water toe om te voorkomen dat het vlees uitdroogt.

Dien de rolletjes warm op.