Ossobucco 2 |
|
4-6 stukken kalfsschenkel met been van 4 cm dik 30 gr bloem 75 gr boter 1 ui 1 winterwortel 1 stengel bleekselderij 2 teentjes knoflook 1 citroen majoraan (vers of diepvries) zout, peper 1 1/2 dl droge witte wijn 1/2 blik gepelde tomaten 1 dl runderfond (pot) ± 8 zwarte olijven |
|
BereidingWentel de schenkelstukken door de bloem en bak in een ruime braadpan 50 gram hete boter bruin.Snipper de ui, wortel en bleekselderij fijn en voegen die toe, knijp de knoflook erboven uit. Snijd van de citroen een stukje schil, leg dat erbij en strooi er wat majoraan, zout en witte peper over. Voeg, als de groenten licht kleuren, de wijn, gepelde tomaten en fond toe en laat het gerecht 1 1/2 uur stoven. Roer er vlak voor het serveren nog 1 theelepel citroensap, de rest van de boter en de olijven bij. Serveer met lintmacaroni (en gestoofde courgette, eventueel in linten geschaafd). |
Home > Recepten