Home > Recepten

Ossobucco met wilde paddestoelen en rijst

30 gr gedroogde wilde paddestoelen

4 kalfsschenkels

peper, zout en een beetje bloem

1 stengel selderij

1 wortel

1 kleine ui

2 eetlepels olijfolie

25 gr boter

1/2 glas droge witte wijn

1 blaadje laurier

1 blikje champignons

2 eetlepels tomatenpuree of -saus

2 koppen instant bouillon

250 gr lange korrelrijst

1 teentje knoflook

een handvol peterselie

citroenrasp
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Paddestoelgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Laat de paddestoelen in lauw water weken.

Wrijf de schenkels in met peper en zout en wentel ze lichtjes in de bloem.

Hak de groenten in kleine blokjes.

Hak de ui fijn en fruit hem in de olie en boter.

Voeg de schenkels toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

Giet de witte wijn erover en laat die volledig uitdampen.

Haal de schenkels uit de pan en houd ze apart.

Doe de gehakte groenten en het laurierblad in de pan, voeg de uitgelekte paddestoelen, de tomatenpuree en de bouillon toe en leg de schenkels er weer in.

Laat alles nog 1 uur zachtjes stoven.

Breng de rijst in dubbel zoveel water aan de kook, leg het deksel op de pan, draai het vuur uit en laat de rijst zo nog 20 minuten stomen.

Hak de knoflook en de peterselie fijn en roer die samen met wat citroenrasp 10 minuten voor het einde van de gaartijd door de saus.

Verwijder het laurierblaadje en dien op.