Home > Recepten

Medaglioni di maiale, salsa di capperi e panna

4 varkensoesters (à 150 gr)

zout, witte peper uit de molen

40 gr boter

1/2 dl droge witte wijn

2 1/2 dl kalfsfond (pot)

1/2 dl slagroom

20 gr kappertjes (potje) + 1 eetlepel voor de garnering

1 theelepel fijngesneden verse salie + 10 blaadjes voor de garnering
  • Omschrijving recept: Varkensvleesgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bestrooi de varkensoesters met zout en peper.

Verhit de boter en bak het vlees ± 8 minuten bakken; keer het halverwege.

Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.

Schenk de boter uit de pan.

Schenk de wijn in de pan en roer de aanbaksels los.

Voeg, als de wijn bijna geheel is verdampt de kalfsfond toe en breng aan de kook.

Roer de room, de kappertjes en de salie erdoor en breng de saus op smaak met zout en peper.

Leg de varkensoesters op een schaal en garneer met de kappertjes en de salieblaadjes.

Serveer de saus er apart bij.

Notities

Betekent: Varkensoesters met kappertjes-roomsaus