Home > Recepten

Citroenkip met pasta

4 kipkarbonades

4 uien in ringen

het sap en de rasp van 2 citroenen

zout, peper

4 eetlepels olijfolie

1 theelepel salie

1 dl kippenbouillon

300 gr tagliatelle
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Leg de kipkarbonades in een schaal, verdeel de ui, het citroensap en de -rasp erover en laat de kip ± 1 uur marineren (af en toe omdraaien).

Neem de karbonades uit de marinade, dep ze droog en bestrooi ze met zout en peper.

Verhit de olie en bak de kip in ± 20 minuten aan beide zijden bruin en gaar.

Neem de kipkarbonades uit de pan en houd ze warm.

Bak in dezelfde pan de uiringen uit de marinade met salie ± 10 minuten zachtjes.

Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking beetgaar.

Schenk de marinade en de bouillon bij de ui, breng dit aan de kook, laat de saus ± 10 minuten inkoken en warm de kipkarbonades erin op.

Serveer het geheel bij de tagliatelle.