Home > Recepten

Kiplasagne met broccoli

Voor de pasta:

500 gr bloem

3 eierdooiers

2 eieren

4 eetlepels olijfolie

2 eetlepels water

(of kant-en-klare vellen)



Voor de vulling:

peper, zout

boter

10 kippenborsten

1 kg broccoli

nootmuskaat

2 dl room



Voor de saus:

120 gr bloem

2 liter melk

3 dl room

gemalen kaas
  • Omschrijving recept: Deegwaren; Italiaans
  • Aantal Porties: 10
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zeef de bloem boven een beslagkom en maak er een kuiltje in.

Klop de eierdooiers en de eieren los en meng deze met 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels water en een snufje zout langzaam met één hand door de bloem.

Bewerk en kneed het deeg tot het van de kom loskomt.

Leg het tussen plasticfolie en laat het 1 uur op een koele plaats rusten.

Strooi wat bloem op de tafel, rol het deeg dun tot 1 1/2 mm uit en snijd hieruit rechthoeken van 10 x 14 cm.

Breng een ruime pan gezouten water met een klontje boter aan de kook, kook de lasagnevellen in 5 minuten beetgaar en spoel ze onder koud water af.

Ontdoe de kippenborsten van het vet, snijd ze in tweeën en klop ze plat.

Maak de broccoli schoon, snijd hem in stukken en kook hem in water gaar.

Laat hem uitlekken en pureer hem door een fijne zeef.

Schep de broccolipuree in een klontje boter en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

Roer dan 2 dl room door de puree.

Bereid een béchamelsaus met 80 gr boter, 120 gr bloem en 2 liter melk.

Kruid met peper, zout en nootmuskaat en voeg er 3 dl room aan toe.

Smeer een bakplaat of een vuurvaste schotel in met boter en beleg deze met lasagnevellen.

Leg hierop achtereenvolgens de kip, een laagje béchamelsaus, lasagne, broccolipuree en kippewit, béchamelsaus en pasta.

Meng de rest van de béchamelsaus met de rest van de broccolipuree en strooi de gemalen kaas hierover.

Laat de lasagne 30 minuten garen en gratineren in de oven.