Risotto met kippenlevertjes en olijven |
|
300 gr kippenlevertjes, gehalveerd, schoongemaakt zout, peper 4 eetlepels olie 1 ui, gesnipperd 200 gr rondkorrelrijst 1 blik tomaatblokjes (400 gr) 100 gr olijven, met piment gevuld, in plakjes |
|
BereidingBestrooi de kippenlevertjes met zout en peper.Verhit de olie en bak de levertjes snel rondom bruin. Neem de levertjes uit de pan. Bak in hetzelfde bakvet de ui ± 5 minuten zachtjes. Voeg de rijst toe en bak het geheel al omscheppend nog ± 5 minuten. Laat de blokjes tomaat uitlekken, vang het vocht op in een maatbeker en vul dit aan tot 5 dl. Voeg de tomaat, het vocht, zout en peper aan de rijst toe. Kook de rijst met de deksel op de pan op laag vuur in ± 20 minuten gaar. Roer na ± 15 minuten de kippenlevers en olijven erdoor. |
Home > Recepten