Home > Recepten

Strikjeskrans met kip en vleesballetjes

1 ui

1 teentje knoflook

boter

1 eetlepel mosterd

75 gr tomatenpuree

1 koffielepel bruine suiker

1 theelepel oregano

2 dl witte wijn

200 gr kalfsgehakt

2 dl kippenbouillon

250 gr kipfilet

1 eetlepel olijfolie

150 gr gekleurde deegwaren

2 lente-uitjes

nootmuskaat, peper, zout
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Kalfsvleesgerechten; Deegwaren; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de ui en snipper hem fijn.

Pel het teentje knoflook, pers het over de uisnippers uit en fruit deze even in een klontje boter.

Voeg er de mosterd, de tomatenpuree, de bruine suiker en de oregano aan toe.

Roer alles goed door elkaar en laat even uitzweten.

Voeg er vervolgens de witte wijn bij en laat ± 10 minuten zachtjes sudderen.

Breng op smaak met peper en zout.

Kruid het kalfsgehakt met nootmuskaat, peper en zout en rol er kleine balletjes van.

Kook deze in de bouillon gaar.

Snijd de kipfilets in reepjes en bak deze onder voortdurend roeren in een klontje boter.

Voeg het kippenvlees, samen met de balletjes, bij de saus en houd ze warm.

Breng in een kookpot ± 2 liter lichtgezouten water aan de kook, voeg er de olijfolie aan toe en kook de deegwaren in ± 6 minuten beetgaar.

Giet ze af en roer er een klontje boter door.

Leg op elk bord een krans van deegwaren en schep het vlees in het midden.

Was de lente-uitjes, snipper ze fijn en bestrooi het gerecht ermee.

Notities

Serveer dit gerecht met een glaasje Verdicchio di Jesu.