Pollo con Funghi (Kip met paddestoelen en salie) |
|
2 eetlepels olijfolie 3 eetlepels fijngesneden peterselie 1/2 eetlepel fijngesneden salieblaadjes 2 fijngesneden teentjes knoflook 1 kip in 8 stukken 1 1/2 dl rode wijn (Chianti) 250 gr verse paddestoelen (champignons, shii-take, cantharellen, boleten) in plakjes 2-3 dl kippenbouillon (van tablet) 3 ontvelde tomaten in stukjes Als verse paddestoelen niet voorradig zijn, kunt u dit gerecht maken met gedroogde paddestoelen. Giet kokend water over de gedroogde paddestoelen en laat ze hierin ± 1 uur weken. Snijd de paddestoelen daarna in reepjes en verwerk ze verder als verse paddestoelen. |
|
BereidingVerhit de olie en bak de peterselie, salie en knoflook hierin ± 3 minuten zachtjes.Voeg de kipdelen toe en braad die in 5-10 minuten rondom bruin. Schenk de wijn erbij en laat 5 minuten sudderen. Voeg de paddestoelen toe, schep even om en schenk de bouillon erbij. Laat de kip op zacht vuur 20-30 minuten stoven. Voeg dan de tomaten toe en laat nog ± 15 minuten sudderen. |
Home > Recepten