Kippenpoten, Toscaans |
|
8 kippenpoten 2 blikjes tomaatblokjes 1 blikje tomatenpuree 1-2 dl droge witte wijn 1 eetlepel kappertjes gehalveerde zwarte olijven 2-3 teentjes knoflook 2 laurierblaadjes wat Italiaanse kruiden naar eigen inzicht (bijvoorbeeld oregano, basilicum, majoraan) olijfolie peper, zout |
|
BereidingOntvel de kippenpoten en wrijf ze in met peper.Breng in een grote braadpan de tomaatblokjes, de tomatenpuree en de wijn zachtjes aan de kook. Bak de knoflook en de laurierblaadjes een paar minuten in wat olijfolie en doe ze ZONDER de olie bij de tomaten. Bak in dezelfde olie de kippenpoten rondom bruin en doe ook die bij de tomatenmassa. Doe de droge kruiden hierbij en laat dit ± 40 minuten zachtjes koken tot de kip gaar is. NotitiesGeef er verse pasta bij. |
Home > Recepten