Home > Recepten

Kalkoen Scaloppini

500 gr kalkoenfilet

120 gr bloem

1 eetlepel gedroogde oregano

peper, zout

6 cl droge witte wijn

6 cl vers citroensap

1 eetlepel boter

2 eetlepels kappertjes

2 eetlepels gehakte peterselie

8 schijfjes citroen
  • Omschrijving recept: Kalkoengerechten; Italiaans
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de kalkoen in 4 oestertjes en sla ze plat.

Kruid de bloem met oregano, peper en zout en doe dit in een plastic zak.

Schud de oestertjes in de zak tot ze met bloem zijn bedekt.

Bak ze in de olie goudbruin in ± 2 1/2 minuut aan iedere kant.

Haal ze uit de pan en houd ze warm.

Verwijder het overtollige vet en zet de pan terug op een middelhoog vuur.

Voeg de wijn, het citroensap en de boter toe en roer 1 minuut.

Voeg de kappertjes, de peterselie en de partjes citroen toe en laat 1½ minuut koken.

Leg op ieder oestertje 2 schijfjes citroen en lepel er wat saus over.